Vergoeding

Worden de behandelingen vergoed?

Logopedisch onderzoek en behandelingen
Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering indien de praktijk een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Onze praktijk heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Kijk onder “wat zijn de tarieven” of uw verzekering hierbij staat. Hebben wij wel een contract met uw zorgverzekeraar dan geldt dat voor kinderen tot 18 jaar de logopedische behandeling volledig wordt vergoed. Voor volwassenen geldt dat er eerst aanspraak wordt gemaakt op het eigen risico. Als u uw eigen risico heeft verbruikt, dan worden de logopedische behandelingen dat kalenderjaar volledig vergoed door de zorgverzekering.

Hebben wij geen contract met uw zorgverzekeraar dan geldt dat de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van uw polis. U kunt dit het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Afmelden afspraak
Mocht u uw afspraak niet na kunnen komen, dan dient u de afspraak tenminste 24 uur van tevoren af te zeggen door telefonisch contact met ons op te nemen. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken. Bij ziekte ontstaan in de nacht, kunt u tot 08:00 uur ‘s ochtends telefonisch afmelden. Is de afspraak niet op tijd afgemeld dan worden de kosten (€ 35,00 per half uur) bij u in rekening gebracht.

Wat zijn de tarieven?
Klik op de groene knop voor de bijlage met een overzicht met de geldende tarieven van dit kalenderjaar.